Skip to Content
Stefan Sonesson utsedd till ny Sverigechef för Mercy Ships

Stefan Sonesson utsedd till ny Sverigechef för Mercy Ships

Den 1 juli tar Stefan Sonesson över som Sverigechef för den internationella välgörenhetsorganisationen Mercy Ships svenska verksamhet. Mercy Ships äger och driver världens största sjukhusfartyg och bistår de fattigaste människorna i världen med gratis sjukvård och utbildning. Stefan efterträder Tomas Fransson, som nu lämnar sin chefspost för att arbeta som volontär på Africa Mercy (och senare på Global Mercy) som Finance Director.

Tomas Fransson och Stefan Sonesson
Tomas Fransson och Stefan Sonesson

Rekryteringen till tjänsten som Sverigechef hos Mercy Ships har pågått under våren och har nu avslutats med anställning av Stefan Sonesson. Stefan är 53 år gammal, har sina rötter i Skåne, och bor med fru och två vuxna döttrar i Borås sedan 25 år tillbaka. Han har sin yrkesmässiga bakgrund inom privata näringslivet och har i många år arbetat som VD och marknadschef inom en av Sveriges större fackhandelskedjor, RKV Gruppen. Stefan har lång erfarenhet av affärsverksamhet, i Sverige och i internationella sammanhang och har även varit engagerad i olika styrelser, både inom ideell verksamhet och i näringslivet.

”Jag är glad och hedrad över förtroendet att få gå in i rollen som Sverigechef för Mercy Ships som gör en fantastisk insats för tusentals utsatta människor i Afrika. Tillsammans med alla hängivna volontärer och gåvogivare kommer jag och vi fortsätta kämpa för att ge ännu fler människor möjlighet till professionell och gratis sjukvård – och nytt hopp!”, säger Stefan Sonesson, tillträdande Sverigechef Mercy Ships.

För mer information om Mercy Ships www.mercyships.se

 

Stefan Sonesson
Stefan Sonesson Sverigechef, Mercy Ships Sverige
Stanley Ekelund
Stanley Ekelund Marketing Communications Manager
Birgitta Plyhm PR, PLYHM KOMMUNIKATION AB

 

 

Om Mercy Ships Sverige

Mercy Ships ger, via sina sjukhusfartyg, gratis högklassig sjukvård, uppbyggnad av sjukvårdskapacitet och hållbar utveckling till dem med minst resurser. Mercy Ships grundades av Don och Deyon Stephens 1978 och har sedan dess arbetat i fler än 55 utvecklingsländer, bidragit med vård och utveckling till ett värde av över 17 miljarder kronor och behandlat fler än 2,8 miljoner människor. Besättningen på fartygen utgörs av cirka 1 200 volontärer per år från fler än 60 länder. De är kirurger, tandläkare, sjuksköterskor, vårdutbildare, lärare, kockar, sjömän, ingenjörer och jordbruksexperter som ger av sin tid och kompetens. Med kontor i 16 länder och ett afrikanskt center strävar Mercy Ships efter att göra skillnad för individer och bistå nationer.

Mercy Ships Sverige
Box 7008
SE-402 31 Göteborg