Mercy Ships hyllar fyra starka kvinnor på Internationella Kvinnodagen ​​​​​​​

Starka kvinnor spelar en avgörande roll för alla de människor i Afrikas fattigaste länder som får sjukvård och därmed via Mercy Ships möjlighet att leva värdiga liv. Vi firar Internationella kvinnodagen genom att presentera fyra kvinnor som förändrar den globala vården och kirurgin och som ger utsatta människor nytt hopp. Se gärna filmerna!

 
 

Odry Agbessi utbildade sig till kirurg inom plastikrekonstruktion efter att som 12-åring ha sett en kvinna på tv som bränts av syra som hennes man slängt i hennes ansikte. Det var inget enkelt yrkesval i Benin. Hon lyckades och blev Benins första plastikkirurg. Nu utbildar hon andra via Mercy Ships sjukhusfartyg för att sprida medicinsk kunskap där det råder stor brist. ”Jag tror att när du får en gåva är det tänkt att du ska dela med dig av den.” 


 
 

Denise Ngum är en ung elektriker och volontär på Africa Mercy som i sitt hemland har mött mycket motstånd eftersom hon är kvinna i en teknisk och manlig bransch. Ombord på sjukhusfartyget bidrar hon till något större. ”Mitt arbete här är ett kall, en passion som hjälper andra. Jag blir glad av att lära mig nya saker. I den här uppmuntrande miljön utvecklas jag i min yrkesroll och inser att tillsammans kan vi!” 


 
 

Sarah Kwok lämnade London för att arbeta som volontär och anestesichef ombord på Africa Mercy. ”Vi har kvinnliga ledare både i operationssalarna och på fartyget. Det är väldigt uppmuntrande att alla som kommer hit sedan kan berätta att de träffat kvinnliga läkare som genom sitt arbete ger fattiga människor tillgång till säker kirurgi.”  


 
 

Rosa Whitaker är Mercy Ships president och brinner sedan 35 år för att stärka och lyfta den egna kraften hos Afrikas länder och människor. ”Mercy Ships ger så mycket mer än vård och livsavgörande kirurgi. Vi ger medicinsk utbildning, skapar förutsättningar för utveckling av lokal infrastruktur för sjukvård och när vårt sjukhusfartyget lämnar hamnen har vi gett ett avtryck i form av en kultur av omtanke.”  

För mer information, vänligen kontakta:

Stanley Ekelund

Stanley Ekelund

Marketing Communications Manager

 

Få uppdateringar i din brevlåda

Genom att klicka på "Prenumerera" bekräftar jag att jag har läst och samtycker till Integritetspolicy.

Om Mercy Ships Sverige

Global hälsovård har under de två senaste decennierna fokuserats på enskilda sjukdomar, medan kirurgisk vård i låginkomstländer inte fått tillräcklig uppmärksamhet. Bristen på säker kirurgi leder till nästan 17 miljoner dödsfall per år. 

Mercy Ships ger, via sina sjukhusfartyg, gratis högklassig sjukvård, uppbyggnad av sjukvårdskapacitet och hållbar utveckling till dem med minst resurser. Mercy Ships grundades av Don och Deyon Stephens 1978 och har sedan dess arbetat i fler än 55 utvecklingsländer, bidragit med vård och utveckling till ett värde av över 17 miljarder kronor och behandlat fler än 2,8 miljoner människor. Besättningen på fartygen utgörs av cirka 1 200 volontärer per år från fler än 60 länder. De är kirurger, tandläkare, sjuksköterskor, vårdutbildare, lärare, kockar, sjömän, ingenjörer och jordbruksexperter som ger av sin tid och kompetens. Med kontor i 16 länder och ett afrikanskt center strävar Mercy Ships efter att göra skillnad för individer och bistå nationer.

Kontakt

Box 7008 SE-402 31 Göteborg

+46317766936

[email protected]

www.mercyships.se